Min veninde er i et ulykkeligt parforhold 1


 

Hvordan kan jeg hjælpe min veninde?

Kære Vibe

Hvordan hjælper jeg min veninde

Hvordan hjælper jeg min veninde

Min Veninde fik for snart to år siden en ny kæreste. Han behandler hende meget dårligt. Han har et meget voldsomt temperament, og er meget svingende i humøret. Han kan være rigtig charmerende og sød, men det kan pludselig vende til det modsatte. Han bliver hidsig og led og råber af min veninde, bruger meget grimme ord og nedgør hende både når de er alene, men også over for alle os andre. Han holder ikke deres aftaler, han lyver, han har flere gange været hende utro, og han giver hende skylden for alle hans /deres problemer. Min veninde er ret ulykkelig i dette forhold. Hun beklager sig over ham hele tiden, men vil ikke forlade ham. Hun er stadig meget forelsket i ham, og hun bliver ved med at håbe, at det bliver bedre. Det er svært for mig at blive ved med at se og høre på, hvordan han behandler hende. Jeg vil så gerne hjælpe hende, men jeg aner ikke, hvad jeg skal gøre. Det er som om, hun slet ikke lytter til mine gode råd. Hvordan får jeg hende til at indse, at hun skal UD af det forhold NU?

Mange hilsner

S.K.


En kommentar til “Min veninde er i et ulykkeligt parforhold

 • Vibe Indlægsforfatter

  Kære S.K.
  Tak for dit brev. Jeg kan godt forstå, at du har det svært. Det gør os altid ondt, at være vidne til når mennesker behandler hinanden dårligt. Det gør os især ondt, når det berører en, vi holder af.
  Den bedste måde du kan hjælpe din veninde på, er at være der for hende. Det er vigtigt, at du ikke dømmer hverken hende eller hendes kæreste, at du ikke fortæller hende, hvad hun bør gøre. Giv i stedet plads. Hun har brug for et trygt sted at læsse af. Et sted hvor hun må være, præcis som hun er. Et sted fyldt med ro og accept. Spørg men kom ikke med svar. – Lyt, lyt og lyt! Husk: Én mund men to ører.
  Hvad ligger mon til grund for, at din veninde er havnet i dette forhold?
  Hvorfor bliver hun mon ved med at forsøge, at blive elsket af denne kæreste?
  Begynd at undre dig sammen med hende. Det er vigtigt, at du gør dette oprigtigt. Ingen skjulte dagsordner. Ingen ledende spørgsmål. Spørg hende hvad HUN konkret gør, siger og foretager sig i de svære situationer hun beskriver. Det er vigtigt, at du hele tiden fokuserer på hende. Hun vil nemlig ofte have sit fokus på ham, på hvorfor han gør, som han gør. Hun vil være optaget af at forstå ham og prøve på at finde ud af, hvordan hun kan hjælpe ham, så han bliver i stand til at elske hende.
  Spørg hende hvad HUN tænker, tror og forestiller sig. Undersøg hvem hun bliver til i situationen. Hvem hun er med ham og hvem hun ville være uden. Hvad mon det minder hende om? Hvem mon det minder om? Spørg hende om hvordan det føles. Giv hende god tid og plads til at beskrive sine følelser så konkret og detaljeret som muligt, så du følges med hende, mens hun kan begynde at trække sin opmærksomhed væk fra sin partner og ind til sine egne følelser. Lad hende rase og tude, hvis det er det, hun har brug for. Det er ikke farligt. – Tværtimod!
  Hvad er det gode for hende ved at være i dette forhold? Hvad er det egentlig hun har brug for? Hvad er det der skræmmer hende? Hvad er hun bange for? – Ved at blive? – Ved at gå? I det hele taget? Hvad er det hun tror på? Hvad ønsker hun sig? Hvem er hun, når hun må være HELE sig?
  Ved at følges med hende gennem massevis af spørgsmål som disse, overvejelser og refleksioner, begynder hun at blive mere og mere bevidst. Hun begynder at mærke sig selv, sine følelser og behov, og vigtigst af alt: Hun begynder at huske, hvem hun er, og har herfra muligheden, styrken og modet til at træffe nogle mere bevidste og sunde valg for sig selv.
  Det er godt, hun har dig at følges med gennem denne proces.
  De kærligste hilsner
  Vibe.

Der er lukket for kommentarer.