Psykoterapi


psykoterapi

Psykoterapi

Hvornår er psykoterapi en mulighed?

Hvad er psykoterapi? – Ordet terapi kommer fra det græske ord Therapeuin, der betyder at støtte og hjælpe til balance.

Når du gennemgår en svær periode i dit liv, vil du ofte føle eksempelvis: Afmagt, tvivl, frustration, ensomhed, frygt, angst, desperation, håbløshed, modløshed, tomhed, vrede, tab, sorg.

Det kan være både tungt, skræmmende, og ensomt at bære sådanne følelser alene.

Du kan opfatte dig, som ude af stand til selv at komme videre, ude af stand til at kunne se og påvirke destruktive mønstre og relationer.

Hvis du oplever, at du har svært ved at skabe og opnå forandring, tilfredshed, ro, orden, fred, tryghed, anerkendelse, accept, kærlighed og lykke, er psykoterapi en mulighed.

 

Psykoterapi

Psykoterapi

”There is a crack in everything. That’s where the light gets in”                                                                               – Leonard Cohen

Af og til indgår vi i relationer, lever under forhold, eller oplever så belastende og usunde hændelser at vi krakelerer.I mit arbejde som psykoterapeut møder jeg mennesker, der således er gået mere eller mindre ”i stykker”. Det er min oplevelse og erfaring, at når der af og til slås revner i vores liv, i vores facade, parforhold, helbred, relationer, karrierer, familie. Når vi krakelerer. Når det revner og sprækker i et eller flere af vore livsområder. Er det vigtigt ikke straks at lappe og lukke disse åbninger, men i stedet give dem plads og opmærksomhed, så lyset kan slippe ind og vi sammen kan se, hvad det var, der fik det til at sprække, og se hvad du har brug for, for at hele igen.

 

Psykoterapi

Psykoterapi

Jeg fandt denne efeu på vej op af et smukt, gammelt birketræ i min have. Jeg synes den er så fint er billede på psykoterapi. – På hvordan du finder din “stamme”, vokser, gror, klatrer op, folder dig ud, og ligesom disse hjerteformede blade, spreder glæde og kærlighed.

Det kan lade sig gøre.

Du kan blive lykkelig, og

Du har ret til at være det.