Usunde arbejdsforhold 1


Hvordan ændrer jeg mine usunde arbejdsforhold? 

Hej Vibe

Jeg læste forleden en artikel om usunde arbejdsforhold, og syntes at meget af det passer lige på mig.  Min arbejdssituation er efterhånden ret ulidelig. Jeg har været ansat samme sted i godt fem år. Jeg har været rigtig glad for mit arbejde indtil for omkring et år siden, da vi fik ny leder. Det er som om, at jeg ingenting kan gøre rigtigt. Han kører på mig, kritiserer mig og taler nedladende om mig og mit arbejde.

Jeg får der dårligere og dårligere med at gå på arbejde. Jeg er begyndt at få ondt i maven hver dag på vej i bilen, og jeg har svært ved at falde i søvn om aftenen. Tankerne kører bare rundt og rundt. Jeg tager mig selv i, at ønske jeg brækker benet eller noget lignende, så jeg kan holde fri.
Jeg skriver til Brevkassen, fordi jeg nu har mulighed for at skifte job, men er meget i tvivl. For det første synes jeg ikke, at det er rimeligt, at han ”får sin vilje” og sipper af med mig. For det andet er jeg bange for, at jeg kommer til at savne mine gode kollegaer og mit arbejde, som jeg jo egentlig er glad for.
Jeg skal tage stilling snart, så jeg håber på et hurtigt svar.
På forhånd tak.
Snøvsen

En kommentar til “Usunde arbejdsforhold

 • Vibe Indlægsforfatter

  Kære Snøvsen
  Det lyder til at være en rigtig svær situation, du der befinder dig i.
  Du kan have ganske ret i, at det ikke er rimeligt, at det er dig, der skal gå, men en ting er sikkert: Du kan ikke tåle at blive ved med at være der under disse omstændigheder.

  Du kan selvfølgelig først overveje, om det er muligt/sandsynligt, at du kan få et bedre forhold til din leder for eksempel via hjælp fra kollegaer, tillidsmand, supervision, el. andet.

  Du kan også mærke efter om det er muligt, at du kan blive i stand til ikke at lade dig påvirke af den måde han behandler dig på. Du kan i denne proces fokusere på, hvad der sker i dig, når han behandler dig som han gør: Hvad er dine tanker/forestillinger? – Hvad er dine forventninger? – Hvem bliver du til? – Hvem minder han dig om? – Hvor gammel føler du dig? Hvor stor? Hvor dygtig?

  – Bliver du vred, ked af det, eller bange? – Bange for hvad?
  Kort sagt: Gå på opdagelse! Måske finder du ud af noget, der kan ændre situationen.

  Hvis ikke, er det vigtigt, at du lytter til, hvad din krop allerede prøver at fortælle dig.

  Jeg kan godt følge din følelse af, at det er urimeligt, at han ”får sin vilje” hvis du går. Omvendt kan man spørge: Er det rimeligt, at han dagligt kan råde over dig og din arbejdskraft, når han behandler dig, som han gør?

  Du må under alle omstændigheder tage din mavepine og søvnløshed alvorligt. Lyt til din krop! – Sørg først og fremmest for at tage vare på dig selv!
  Held og lykke.

  De kærligste hilsner
  Vibe

  Mail: vibe.korsgaard@gmail.com

Der er lukket for kommentarer.