Har han udnyttet mig?


Kære Vibe 

Jeg skriver til brevkassen, da jeg lige nu står i en meget frustrerende situation og jeg håber, du kan hjælpe mig. Jeg beklager på forhånd, det lidt lange brev, men jeg prøver at skære det ned. En mand, jeg har datet siden november, dvs. i omtrent 7-8 måneder, valgte for få uger siden at slutte vores relation. Vi fik kontakt til hinanden over tinder. Han virkede meget interesseret i starten, men efter noget tid begyndte han at trække sig. Da jeg spurgte ind til det, var hans forklaring, at han havde fået opfattelsen af, at det var mig, der ikke var interesseret. Det kom meget bag på mig, men vi fortsatte så med at ses. Han gjorde det samme i marts måned, og efter jeg forsikrede ham om, at jeg var glad for ham, så var han med på at ses igen. Jeg begyndte at få stærke følelser for ham, men det undrede mig, at han fx aldrig kyssede mig. Den første fysiske kontakt mellem ham og mig var, da han begyndte at ae mig på låret mens vi hjemme ved ham sad og så film i sofaen. 

 I april måned havde vi endelig samleje og det hele føltes skønt. Han virkede meget glad og tilfreds. Han skulle sejle hele maj måned (han er nemlig sømand) og mens han var væk, skrev han jævnligt til mig og viste, at han tænkte på mig. Da han slut maj vendte hjem, ændrede det sig. Jeg lagde op til at ses en weekend, da han kom tilbage, fordi jeg havde opfattelsen af, at vi begge ville se hinanden igen. Vi var intime igen, men morgenen efter blev han meget kølig. Da jeg kom hjem, skrev jeg til ham, men han virkede slet ikke engageret. Jeg valgte at hente min tinder-app ned og se, om han måske stadig var aktiv. Han havde været aktiv derinde mens vi så hinanden, men nu efter 7 måneder, tænkte jeg ikke, at han var det. Jeg tjekkede dog alligevel grundet hans tavshed. Ikke nok med, at han stadig var aktiv derinde, men han havde i mellemtiden også skrevet profilteksten om. Teksten var meget mere opsøgende. Jeg spurgte ham, hvor han stod henne i alt det her med mig og hans forklaring til at begynde med var, at jeg ikke virkede nok til stede. Men efter lidt snak frem og tilbage, valgte han endelig at sige, at han ikke havde følelserne i det, at han så mig som en ven og at han ikke kunne se, vi to passede sammen. 

 Et er, at jeg er blevet afvist af en mand, som jeg er håbløst forelsket i, men det der gør mig mest ked af det er, at han ikke har spillet med åbne kort. Jeg stolede på ham og troede ikke, at han var typen, der kunne holde mig hen på den måde. Han skrev, at han ikke havde noget imod at være venner, hvilket jeg affandt mig med. Nok i håbet om, at han med tiden vil ændre mening (selvom chancerne for det er minimale, kan jeg godt se). Vi havde ingen kontakt i 15 dage efter det, men jeg valgte at skrive til ham for få dage siden for at høre, hvordan han havde det. Han svarede og spurgte lidt ind til mig, men han virkede slet ikke så engageret. 

 Jeg prøver virkelig at komme videre, men jeg kan ikke tænke på andet end ham. Jeg går konstant ind på facebook for at se, hvorvidt han er online. Det giver mig underligt nok en følelse af tryghed. Det er det eneste jeg ved om ham. Hvornår han er aktiv på facebook. Men jeg ved jo, at det er meningsløst, for han tænker jo ikke på mig. Jeg er ked af det og i sorg, men er samtidig også vred. Jeg lukkede den med ham på en venlig note for ikke at miste muligheden for at få ham tilbage en dag, men samtidig irriterer det mig, at jeg ikke har fortalt ham, hvor dårlig hans opførsel har været. Om det er det ene eller det andet, så fylder han konstant i min hverdag. Jeg prøver at fokusere på mit studie, arbejde, venner, men jeg går konstant rundt og føler mig helt nedtryk og deprimeret. 

 Er jeg blevet manipuleret eller lyder det som en mand, der er forvirret? Han har været i et 10 år langt forhold med sin eks, og blev gift med hende i 2019. De gik fra hinanden i 2021, og sådan som jeg kunne forstå det, var det hende der ville ud. 

Med venlig hilsen 

Nikoline 

 

Kære Nikoline

Tak for dit brev.

Jeg kan godt forstå, du både er frustreret, vred og ked af det. Du har åbnet dit hjerte for en mand, der ikke har behandlet det særligt godt. Det gør ondt og tager tid at komme over.

Du spørger, om du er blevet manipuleret. Det kan være svært at svare på, men din beskrivelse af denne mands tendens til ikke at tage ansvar for sin måde at være i forholdet på, kunne tyde på det. Han lyver, snyder, taler uden om, og især hans tendens til at sige, det er dig, der er årsagen til problemerne, når du konfronterer ham med hans måde at være på, er bekymrende.

Vi kan ikke lave mennesker om, og denne mands måde at være på, vil højst sandsynligt ikke ændre sig.

Du er sårbar lige nu, og du har brug for ro til at hele.

Det vil hjælpe dig videre at være opmærksom på at flytte dit fokus, hver gang du opdager, at du tænker på ham/prøver at forstå ham/ regne ham ud. Vi kan kun tænke en tanke ad gangen, så flyt blot dit fokus blidt hen på noget andet.

I stedet for at bruge dine kræfter på ham, kunne det være så meget mere interessant at flytte din opmærksomhed hen på dig:

Hvis du har lyst, kan det måske give mening for dig at begynde at undersøge, hvornår og hvordan du har lært at:

-Have mere fokus på andre end på dig selv?

-At finde dig i at vente, blive skuffet, blive svigtet, behandlet dårligt?

Er du tidligere blevet behandlet på lign. måde af en, du elskede?

Når vi begynder at forstå sådanne sammenhænge, kan vi lettere bryde mønstret og komme videre.

I forhold til din vrede er den fuldt berettiget og formodentlig fuld af energi, hvilket også kan hjælpe dig videre. Du kan evt. skrive et brev til ham, hvor du virkelig lader vreden rase og så rive det i stykker/ krølle det sammen og kyle det i skraldespanden/brænde det bagefter. Du kan også lukke øjnene og forestille dig, hvordan du konfronterer ham med hans dårlige opførelse/ får luft for al din vrede. Du kan banke i puder, slå og sparke, gå ud og råbe i skoven. Bare giv plads til din vrede, på den måde der føles bedst for dig.

Lige nu er du ramt. Kærestesorg gør ONDT. Du gør det helt rigtige med at fokusere på de gode ting i livet. Tillad også dig selv ind imellem at være ked og deprimeret. Det er helt naturligt. Giv dig selv omsorg, tid og trøst. Jo bedre du behandler dig selv, jo nemmere vil du fremover tiltrække en mand, der er i stand til at give dig den kærlighed, du fortjener.

Alt godt til dig.

Kærlige hilsner

Vibe