Utroskab 1


Et spørgsmål om utroskab

Kære Vibe

Mit spørgsmål handler om utroskab.Jeg er havnet i et meget uheldigt dilemma, og ved simpelthen ikke hvad der vil være det rigtige at gøre.

Jeg har ved et tilfælde opdaget, at min venindes mand har en affære. Jeg ved ikke om jeg skal fortælle hende det. Hun vil blive så ked af det, og det sidste jeg ønsker er at gøre hende ondt. Måske er hans affære ikke så alvorlig og stopper snart, så behøver hun jo aldrig at få noget at vide, og det vil være meningsløst at jeg sårer hende, men måske gør den ikke …
Jeg syntes efterhånden, at det er rigtig svært at være sammen med hende. Føler at jeg fører hende bag lyset, at jeg lyver, og ikke længere er en god veninde. Hvad skal jeg gøre?
Venlig hilsen
Veninden

One thought on “Utroskab

 • Vibe Indlægsforfatter

  Kære Veninde.
  Tak for din mail. Jeg kan godt forstå, at du har det svært og er i tvivl om, hvordan du skal forholde dig.

  Det er meget forskelligt, hvordan vi har det i forhold til utroskab. Nogle vil vide alt. – Andre intet. Nogle kun, hvis der er tale om en længere affære. Andre selv et kindkys til julefrokosten. Du kan evt. først tage en snak med din veninde på et mere generelt plan. – Finde ud af hvordan lige præcis hun har det, og så handle derefter.

  Det er umuligt at vide, hvad der er rigtigt/bedst for et andet menneske, men hvis du mærker efter og lytter til dit hjerte, ved du, hvad der er det rigtige for dig. Du er jo helt uforskyldt blevet en medspiller i et bedrag. – en del af en løgn, og det er selvsagt meget ubehageligt.
  Løgne er rigtig usunde for os. De er altid opstået af frygt. De holder os nede, forkramper, og tapper os for energi. Mit råd er, at du gør dig fri af løgnen!

  Du skriver, at det sidste du ønsker, er at gøre din veninde ondt. At du ikke vil såre hende. Her er det utroligt vigtigt at huske, at det ikke er DIG, der sårer hende, men hendes mand. Måske er det derfor en idé, at det også er ham, der tager ansvar for situationen. Du kunne fortælle ham, at du er bekendt med hans affære, forklare ham, hvordan du føler og bede ham afklare forholdene og få snakket ud med hans kone/din veninde.

  I den forbindelse får hun brug for dig, – for en veninde. – En hun kan stole på.

  De kærligste hilsner.
  Vibe

Lukket for kommentarer.